header
header
header
Otvoritev Bunčetove domačije in Pepinega vrta PDF Natisni E-pošta
Avtor Administrator   
nedelja, 08 avgust 2010

OTVORITEV PRENOVLJENE  BUNČETOVE DOMAČIJE 06.08.2010

Dočakali smo dan, na katerega smo lahko vsi ponosni. Spet imamo v vasi objekt, kjer se bodo lahko dogajale kulturne in zabavne prireditve, izobraževalne delavnice, razne predstavitve in degustacije, predavanja in sestanki.
Ko je ta objekt prišel v last občine in ga je ta predala v upravljanje KS Dutovlje , je tu zavel svež veter, ki nam  je dal nov zagon za ustvarjanje. Bilo je mnogo idej, kako urediti ta objekt, a bilo se je potrebno prilagoditi tudi finančnim zmogljivostim.
Nismo čakali. Zadnja štiri leta so, vzporedno z urejanjem te domačije, že potekale kulturne, izobraževalne in zabavne prireditve: silvestrovanja, pustovanje, nastop pevskih zborov, nastop folklornih skupin, pozdrav trgatvi, sejmi zelišč, martinovanja, več predavanj na petkovih večerih in razstave. Pred dobrim letom dni smo uredili prostor za odprtje TIC-a.
Vse to je bila zasluga odličnega sodelovanja med KS Dutovlje,TD KRAS in OŠ Dutovlje, ter od odprtja še s TIC-em Dutovlje.

 

 Poleg vse te prenove smo lahko ponosni,da imamo na Bunčetovi domačiji  stalno postavitev PEPINEGA VRTA, avtorja Boruta Benedejčič. V letu 2009 je na hortikulturni razstavi FLOWER SHOW v LONDONU, ki je drugi najpomembnejši hortikulturni dogodek na svetu, prejel najboljšo oceno in zlato medaljo.

 Da smo vse to dosegli, se moramo še posebej zahvaliti gospodu županu Davorinu Terčonu, ki nam je prisluhnil, verjel in zaupal nam in  našim načrtom. Dal nam je moralno in finančno podporo, mi pa smo mu vsa štiri leta z aktivnim delovanjem KS Dutovlje dokazovali, da nam lahko zaupa, da smo pripravljeni delati v skupno korist krajanov, da KS in vas Dutovlje potrebuje takšen objekt.

  Zahvaljujemo se uslužbencem občine Sežana  za izjemno lepo sodelovanje in strokovno pomoč pri izvedbi vseh projektov.
Veseli nas, da je k temu projektu  pristopilo  tudi  MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO -  AGENCIJA RS ZA KMETIJSKE TRGE IN RAZVOJ PODEŽELJA, ki je prispevalo nepovratna sredstva, za kar se jim lepo zahvaljujemo.
Zahvaljujemo se izvajalcem del: KOMUNALNO STANOVANJSKEMU  PODJETJU D.D.SEŽANA, KAMNOSEŠTVU OREL iz Dutovelj in podjetju  HORTIKULTURA SEŽANA d.o.o. ter GRADITELJSTVU HENIGMAN STANE S.P. iz Tomaja, za kvalitetno izvedbo projekta.
Zahvaljujemo se KAMNOSEŠTVU TAVČAR iz Povirja za vsa opravljena kamnoseška dela in  ker nam je omogočilo, da smo lahko izvedli celotno obnovo zidu.
Zahvaljujemo se tudi vsem podizvajalcem, ki so s svojim delom prispevali pri izvedbi tega projekta.
Zahvaljujemo se vsem članom vaškega odbora Dutovlje, članom sveta KS Dutovlje  in TD KRAS  za aktivno in prijateljsko sodelovanje.
Zahvaljujemo se vsem krajankam in krajanom za moralno podporo.

Želimo in verjamemo, da bo Bunčetova domačija še bolj povezala vaščane Dutovelj in krajane, da se bo pod njeno streho odvijalo veliko kulturnih, izobraževalnih in zabavnih dogodkov in da bodo njena vrata in vrata Pepinega vrta na široko odprta domačim in tujim obiskovalcem in ljubiteljem Krasa.

                                                                                  Predsednik vaškega odbora Dutovlje

Dutovlje, 06.08.2010                                                             Marjan Tavčar

 

Za ogled fotografij klikni TUKAJ !

 

Zadnja sprememba ( torek, 10 avgust 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >
header